Herfstige Kastanje-Hazeragout

Herfstige Kastanje-Hazeragout

Ervaar de rijke smaken van herfst met deze Kastanje-Hazeragout. Heerlijke hazebouten en mager rundvlees in een verfijnde saus met kastanjes, cognac en een vleugje citroen. Perfect voor een feestelijk diner of een gezellige maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1400 gram hazebouten ontbeend en in blokjes van 3 cm
  • 3 eetlepels olie
  • 2 uien fijngehakt
  • liter warme vleesbouillon
  • 250 gram ongepelde kastanjes
  • 300 gram mager rundvlees in blokjes
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • Sap van 5 citroenen
  • 2 cl cognac
  • 4 eetlepels rode bessesap
  • Zout
  • Vers gemalen zwarte peper

Instructies

  • Verhit de olie in een grote pan en braad de hazeblokjes en rundvleesblokjes 5 minuten aan alle kanten bruin.
  • Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze al roerend nog 5 minuten mee.
  • Giet 3/8 liter van de vleesbouillon en de cognac in de pan.
  • Dek de pan af en laat het geheel 50 minuten op laag vuur stoven.
  • Kook ondertussen de kastanjes in een aparte pan, pel ze en halveer ze.
  • Bewaar een paar kastanjes als garnering.
  • Voeg de kastanjes 10 minuten voor het einde van de stooftijd toe aan het vlees.
  • Verhit de boter in een pan, voeg al roerend de bloem toe en laat deze donkerbruin worden om een roux te maken.
  • Voeg de resterende bouillon toe aan de roux en laat het geheel binden tot een saus.
  • Haal het vlees en de kastanjes uit de pan en zet apart.
  • Voeg de botersaus toe aan het braadvocht in de grote pan en laat het 6 minuten zachtjes koken.
  • Meng het bessen- en citroensap met de tomatenpuree en voeg dit toe aan de saus in de pan.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg het vlees en de kastanjes weer toe aan de pan en laat alles goed doorwarmen.
  • Serveer de kastanje-hazeragout met spaghetti en garneer met de achtergehouden kastanjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een volle, robuuste rode wijn, zoals een Bordeaux of een Syrah, past uitstekend bij de rijke smaken van deze ragout.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 55 g | Vet: 30 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stoofpot / Wild
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Herfst