Hertenbiefstukjes op rozemarijnspiesjes
AH Feestelijke buffetten en borrelhapjes
Ingrediënten
- 4 hertenbiefstukjes ca. 300 g
- 2 theelepels balsamicoazijn
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 8 takjes verse rozemarijn stevige takjes
- 24 plakjes katenspek
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
Instructies
- Biefstukjes elk in 6 blokjes snijden en in kom mengen met azijn en 2 eetlepels olie.
- Van takjes onderste 5 cm rozemarijnnaaldjes afrissen en uiteinde van takje puntig bijknippen zodat het als spiesje kan dienen.
- 1 Eetlepel rozemarijnnaaldjes heel fijn hakken.
- Plakjes spek dun bestrijken met olie.
- Fijngehakte rozemarijn erover strooien en blokje biefstuk erop leggen.
- Stevig oprollen en met metalen pin (bijv. barbecuespies) gat in rolletje prikken.
- Aan elk rozemarijntakje 3 vleesrolletjes steken.
- Grillpan verhitten tot gloeiend heet.
- Spiesjes bestrijken met rest van olie en in grillpan in 4-6 minuten rondom bruin roosteren, regelmatig keren.
- Spiesjes op schaal leggen en bestrooien met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Paprikasausje:
Serveer de spiesjes met een paprikasaus. Pureer 4 geroosterde paprika's uit pot met 1 gefruit teentje knoflook, 1 theelepel rozemarijnnaaldjes en zout en peper naar smaak. Verdun eventueel met Griekse yoghurt.Voedingswaarden
Calories: 205 kcal | koolhydraten: 0 g | Protein: 13 g | Vet: 17 g