Hertenbiefstukjes op rozemarijnspiesjes

AH Feestelijke buffetten en borrelhapjes
Porties: 8 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 hertenbiefstukjes ca. 300 g
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 8 takjes verse rozemarijn stevige takjes
  • 24 plakjes katenspek
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Biefstukjes elk in 6 blokjes snijden en in kom mengen met azijn en 2 eetlepels olie.
  • Van takjes onderste 5 cm rozemarijnnaaldjes afrissen en uiteinde van takje puntig bijknippen zodat het als spiesje kan dienen.
  • 1 Eetlepel rozemarijnnaaldjes heel fijn hakken.
  • Plakjes spek dun bestrijken met olie.
  • Fijngehakte rozemarijn erover strooien en blokje biefstuk erop leggen.
  • Stevig oprollen en met metalen pin (bijv. barbecuespies) gat in rolletje prikken.
  • Aan elk rozemarijntakje 3 vleesrolletjes steken.
  • Grillpan verhitten tot gloeiend heet.
  • Spiesjes bestrijken met rest van olie en in grillpan in 4-6 minuten rondom bruin roosteren, regelmatig keren.
  • Spiesjes op schaal leggen en bestrooien met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Paprikasausje:

Serveer de spiesjes met een paprikasaus. Pureer 4 geroosterde paprika's uit pot met 1 gefruit teentje knoflook, 1 theelepel rozemarijnnaaldjes en zout en peper naar smaak. Verdun eventueel met Griekse yoghurt.

Voedingswaarden

Calories: 205 kcal | Protein: 13 g | Vet: 17 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Vlees / Wild