Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het vlees:
- 4 hertenkoteletten van ongeveer 100 gram elk
- Roomboter
- Peper & zout
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 100 ml rode port
- 100 ml kalfsfond
Voor de stamppot:
- 300 gram aardappels geschild en in kwarten gesneden
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 1 bos waterkers gewassen en grof gehakt
- 100 ml melk
- 1 eetlepel grove mosterd
- Djintan
- Olijfolie
- Peper & zout
Voor de krokante schorseneer:
- 4 schorseneren
- Olie om te frituren
Instructies
- Verhit roomboter in een pan en bak de hertenkoteletten kort tot ze bruin zijn.
- Plaats ze vervolgens op een rooster in de oven, met een bakplaat eronder om verder te garen.
- Bak volgens de instellingen tot de gewenste kerntemperatuur is bereikt.
- Fruit in dezelfde pan de fijngesnipperde sjalot.
- Blus af met rode port en kalfsfond, laat inkoken tot de sausdikte.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de aardappels in een stoomoven tot ze gaar zijn.
- Stamp ze fijn en meng met melk en mosterd.
- Voeg vlak voor het opdienen de overige ingrediënten toe en roer goed door.
- Schil de schorseneren en snijd ze in dunne plakken.
- Frituur ze in olie tot ze krokant zijn, laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de stamppot en saus apart in een afgedekte stoomovenpan.
- Breng de stamppot op smaak met djintan, olijfolie, peper en zout.
- Roer als laatste de waterkers erdoor en garneer met enkele blaadjes waterkers.
- Serveer de stamppot in een serveerring op het bord, leg de krokante schorseneer er speels op en leg de hertenkotelet erbovenop.
- Druppel wat saus over en rond het gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een medium-bodied rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de delicate smaak van het hertenvlees en de kruidige aardappelstamppot.Voedingswaarden
Calories: 460 kcal | koolhydraten: 26 g | Protein: 26 g | Vet: 27 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 4 g