Hete Bliksem met Chorizo, Paprika en Appels
Een heerlijke variatie op de klassieke hete bliksem, met pittige chorizo, paprika en appels voor een extra smaakdimensie.
Equipment
- Kookpot
- Lepel
- mes
Ingrediënten
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes.
- Schil de appels en snijd ze in stukjes.
- Breng de aardappelen met de appels en de tijm in een pan met weinig water en zout aan de kook.
- Kook ze 15 minuten zachtjes gaar.
- Laat zoveel mogelijk vocht verdampen, maar pas op voor aanbranden.
- Pel en snipper de ui.
- Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes.
- Snijd de chorizo in blokjes en bak deze in een koekenpan zachtjes uit.
- Voeg de paprika en ui toe aan de pan en bak ze ± 3 minuten zachtjes mee.
- Stamp de aardappelen grof en roer het geheel tot een smeuïge stamppot.
- Roer er de olijfolie en eventueel een scheutje melk door en breng de hete bliksem op smaak met zout en peper.
- Schep de hete bliksem op 4 warme borden en verdeel het chorizomengsel erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of wat augurken voor extra smaak en textuur.
Wijnadvies:
Een lichte, medium-bodied rode wijn zoals een Tempranillo past goed bij de pittige smaken van de chorizo en de zoetheid van de appels.
Voedingswaarden
Calories: 530 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 18 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 14 g