Hete Bliksem met Pittige Gehaktsaus en Appel
Een klassieke hete bliksem met een pittige gehaktsaus en een vleugje appel, gebakken tot goudbruin – de perfecte comfortfood maaltijd.
Equipment
- Lepel
- mes
Ingrediënten
Instructies
- Bak ¾ deel van de uien 5 minuten zachtjes in 50 g boter.
- Voeg de plakjes appel toe en bak deze 3 minuten mee.
- Bereid de aardappelpuree met de melk en wat water volgens de aanwijzing op de verpakking, en roer er het ei en 25 g boter door.
- Bak de rest van de uien 5 minuten zachtjes in 25 g boter, voeg het gehakt toe en bak het 10 minuten rul.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg 1½ dl water en het verkruimelde bouillonblokje toe en laat het 5 minuten met het deksel op de pan stoven.
- Roer de peperkorrels erdoor.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de gebakken ui met de plakjes appel, de geraspte appel, zout, peper en de jeneverbessen door de aardappelpuree.
- Schep de helft van de stamppot in een ovenschaal.
- Verdeel het gehaktmengsel erover en dek af met de rest van de stamppot.
- Strooi er paneermeel over en verdeel 15 g boter in vlokjes over de bovenkant.
- Laat de stamppot in het midden van de oven in 10 minuten goudbruin worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of augurken voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een stevige, medium-bodied rode wijn zoals een Merlot of een Zinfandel past goed bij de hartige smaken van het gehakt en de appel.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 28 g | Vet: 22 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 8 g