Hip chips met een dip van frambozencheesecake van ’t Zusje

Hip chips met een dip van frambozencheesecake van 't Zusje

Hip chips met een dip van frambozencheesecake van 't Zusje

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 44 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Frituurpan of diepe koekenpan
  • mes
  • keukenpapier
  • Klopper of elektrische mixer
  • Kleine steelpan
  • vier schaaltjes

Ingrediënten

Voor de chips:

  • 1 grote aardappel
  • 1 eetlepel fijne suiker

Voor de frambozencheesecake dip:

  • 100 gram Monchou roomkaas
  • 120 ml slagroom met suiker
  • 30 gram chocolade
  • 50 gram diepvries frambozen
  • 30 gram suiker

Instructies

Voorbereiding van de chips:

  • Snijd de aardappel in flinterdunne plakken en leg ze naast elkaar op keukenpapier.
  • Dep de aardappelplakken helemaal droog.
  • Verhit de frituurpan of diepe koekenpan tot 165 graden Celsius en frituur de aardappelplakken tot ze krokant zijn en niet meer bruisen.
  • Laat de chips uitlekken op keukenpapier en meng ze vervolgens met de fijne suiker.
  • Bewaar de chips op een droge plek.

Bereiding van de frambozencheesecake dip:

  • Smelt de chocolade in een klein beetje opgewarmde slagroom.
  • Klop de Monchou los en klop de rest van de slagroom luchtig.
  • Meng de gesmolten chocolade met de slagroom en Monchou door telkens een klein beetje Monchou door de slagroom te spatelen.
  • Herhaal dit proces met de chocolade.
  • Verdeel de cheesecake dip over vier schaaltjes en bewaar deze in de koelkast.

Bereiding van de frambozenjam:

  • Kook de frambozen samen met de suiker in een kleine steelpan tot de suiker helemaal is opgelost.
  • Laat dit afkoelen.
  • Schep een lepel frambozenjam op elk schaaltje cheesecake dip.

Serveren:

  • Leg de chips op een bordje naast de schaaltjes met frambozencheesecake dip.
  • Dip de chips in de frambozencheesecake voor een unieke en heerlijke smaakervaring.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 18 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Tapas
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch