Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Frituurpan of diepe koekenpan
- mes
- keukenpapier
- Klopper of elektrische mixer
- Kleine steelpan
- vier schaaltjes
Ingrediënten
Voor de chips:
- 1 grote aardappel
- 1 eetlepel fijne suiker
Voor de frambozencheesecake dip:
- 100 gram Monchou roomkaas
- 120 ml slagroom met suiker
- 30 gram chocolade
- 50 gram diepvries frambozen
- 30 gram suiker
Instructies
Voorbereiding van de chips:
- Snijd de aardappel in flinterdunne plakken en leg ze naast elkaar op keukenpapier.
- Dep de aardappelplakken helemaal droog.
- Verhit de frituurpan of diepe koekenpan tot 165 graden Celsius en frituur de aardappelplakken tot ze krokant zijn en niet meer bruisen.
- Laat de chips uitlekken op keukenpapier en meng ze vervolgens met de fijne suiker.
- Bewaar de chips op een droge plek.
Bereiding van de frambozencheesecake dip:
- Smelt de chocolade in een klein beetje opgewarmde slagroom.
- Klop de Monchou los en klop de rest van de slagroom luchtig.
- Meng de gesmolten chocolade met de slagroom en Monchou door telkens een klein beetje Monchou door de slagroom te spatelen.
- Herhaal dit proces met de chocolade.
- Verdeel de cheesecake dip over vier schaaltjes en bewaar deze in de koelkast.
Bereiding van de frambozenjam:
- Kook de frambozen samen met de suiker in een kleine steelpan tot de suiker helemaal is opgelost.
- Laat dit afkoelen.
- Schep een lepel frambozenjam op elk schaaltje cheesecake dip.
Serveren:
- Leg de chips op een bordje naast de schaaltjes met frambozencheesecake dip.
- Dip de chips in de frambozencheesecake voor een unieke en heerlijke smaakervaring.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 18 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 20 g