Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediƫnten
Instructies
- Haal de blaadjes los van 2 stronkjes witlof.
- Was en dep ze droog
- Pers een 1/2 citroen en roer 1 eetlepel citroensap door 2 eetlepels mayonaise
- Was 1 bosje verse kervel, bewaar een takje voor garnering en hak de rest grof
- Roer de gehakte kervel door de mayonaise.
- Breng op smaak met zout en peper
- Schil 1 lichtzure appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in dunne plakjes
- Besprenkel de appel met citroensap
- Snij 75g gerookte paling, 75g gerookte forel en 75g gerookte zalm in stukken
- Pel 1 rode ui en snij deze in dunne ringen
- Schik de witlofblaadjes op een platte schaal en verdeel de vis, appel en uienringen erover
- Schep de mayonaise op de salade en bestrooi met peper
- Garneer met de kervel.
Voedingswaarden
Calories: 215 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 13 g | Vet: 15 g