Hongaarse Kipstoofpot met Paprika

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 29 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 trostomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 g gerookte spekblokjes
  • 1 grote ui grof gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel pikante paprikapoeder
  • 400 g kipbraadsticks biologisch
  • 2 zoete puntpaprika's in reepjes
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 125 ml kippenbouillon van ¼ tablet
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verhit in een braadpan de olijfolie en bak hierin de gerookte spekblokjes uit.
  • Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak ze in 3-4 minuten zachtjes glazig.
  • Strooi het pikante paprikapoeder over het mengsel.
  • Voeg de kipbraadsticks toe en bak ze nog 5 minuten, af en toe omscheppen.
  • Voeg de tomatenblokjes, paprikareepjes en gedroogde tijm toe aan de kip en bak nog 1 minuut mee.
  • Breng op smaak met zout en peper en voeg de kippenbouillon toe.
  • Stoof de kip met de deksel op de pan in 15-20 minuten zachtjes gaar.
  • Serveer de Hongaarse kipstoofpot met gekookte aardappels, zure room en een groene salade met sperziebonen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze Hongaarse kipstoofpot smaakt heerlijk met een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon.
Serveer met gekookte aardappels en zure room voor een complete maaltijd.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Hongarije