Hoorntjes met gorgonzola en zongedroogde tomaten
Ingrediënten
- 200 g bladerdeeg
- 1 ei losgeklopt
- Grove kristalsuiker
- Olie
- 50 g Alpro Soya Bak en Braad
- 50 g bloem
- 300 ml Alpro Soya Drink zonder suiker zonder zout
- 100 g Gorgonzola
- 100 g zongedroogde tomaten
- Versgemalen zwarte peper
- Rucola
Instructies
- Laat het bladerdeeg ontdooien en rol het uit tot een lap van circa 30 cm lang en 8 cm breed.
- Snijd het bladerdeeg in 8 repen.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Maak van aluminiumfolie acht hoornvormpjes.
- Borstel deze in met olie en rol er het bladerdeeg omheen, beginnend onderaan en werkend naar boven.
- Zorg ervoor dat het deeg zichzelf een beetje overlapt.
- Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bestrooi de hoorntjes rijkelijk met kristalsuiker.
- Bak ze gedurende 15 minuten in de oven.
- Laat de hoorntjes afkoelen en verwijder het aluminiumfolie.
- Verhit de Alpro Soya Bak en Braad en voeg al roerend de bloem toe tot een roux ontstaat.
- Roer de Alpro Soya Drink erdoor tot een gladde saus ontstaat.
- Verbrokkel de gorgonzola en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
- Roer deze door de saus en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
- Laat de saus afkoelen.
- Spuit de saus in de hoorntjes en verwarm lichtjes in een oven op 100 °C tot de kaas een beetje smeuïg wordt.
- Garneer met een blaadje rucola.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt ook kant-en-klare pasteibakjes gebruiken in plaats van de zelfgemaakte hoorntjes.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g