Hummus van Allerhande
Snel te maken
Ingrediënten
- 5 eetlepel sesamzaad
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik kikkererwten
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 2 eetlepel olijfolie
- 3 eetlepel citroensap
- mespunt suiker
- cayennepeper
- paprikapoeder
- 2 eetlepel peterselie verse / fijngehakt
Instructies
- Sesamzaad in droge koekenpan ca. 2 minuten verwarmen en heel licht roosteren.
- Knoflook pellen en halveren.
- In keukenmachine kikkererwten met 2 à 3 eetlepels vocht uit blikje, sesamzaad, knoflook, yoghurt en 1 eetlepel olie tot gladde crème pureren.
- Citroensap toevoegen en nogmaals kort pureren.
- Hummus op smaak brengen met zout, versgemalen peper, suiker en cayennepeper.
- Overdoen in ondiepe kom en met theelepel spiraalvormig inkerven.
- Bedruppelen met 1 eetlepel olie en bestrooien met paprikapoeder.
- Peterselie erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met (geroosterde) driehoekjes pitabrood.