Hutspot met Salami en Pittige Jus
Een hartige hutspot met goudsalami en een pittige jus van rode peper – een perfecte winterse maaltijd!
Equipment
- Kookpot
- Lepel
- mes
Ingrediënten
- 750 g aardappels geschild en in 4 stukken gesneden
- 1 kg schoongemaakte hutspotgroente
- 1 goudsalami 250 g
- 1 rode peper fijn gesneden
- 50 g boter
- 1 zakje rundvleesjus 16 g
- 1 eetlepel ketchup
Instructies
- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in 4 stukken.
- Zet de aardappelen en hutspotgroente op in een grote pan met een laagje water, breng het aan de kook en kook het geheel, half afgedekt, in ± 20 minuten gaar.
- Verwijder het velletje van de salami en snijd het in blokjes.
- Voeg de salami de laatste 4-5 minuten toe.
- Maak intussen de peper schoon, verwijder de zaadjes en snipper het vruchtvlees heel fijn.
- Verhit de boter in een pan en fruit de peper zachtjes.
- Voeg al roerend het juspoeder en 1/4 liter water toe.
- Voeg de ketchup toe en laat de jus zachtjes koken.
- Giet de hutspot af, stamp hem fijn en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer met de pittige jus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of wat augurken voor extra smaak en textuur.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de hartige smaken van deze hutspot en de pittige jus.
Voedingswaarden
Calories: 470 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 22 g | Vet: 18 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 7 g