I love you

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 180 g lichte basterdsuiker
  • 0.5 tl zout
  • 150 g pure chocolade 70% cacao
  • 100 g boter
  • 150 g gestampte aardappels
  • 50 g rijstbloem
  • 3 el cacaopoeder
  • 1 tl baksoda
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 ml rum

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Vet de bakvormen in met wat olie.
  • Mix de eieren, suiker en zout tot het crèmekleurig is en de grootte is verdriedubbeld.
  • Smelt de 70% pure chocolade en boter au bain-marie.
  • Voeg de gesmolten chocolade en aardappels toe aan het eimengsel en mix goed door.
  • Voeg nu de bloem, cacaopoeder, baksoda en bakpoeder toe en mix weer.
  • Roer de rum door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de bakvormen en bak circa 40 minuten in de oven.
  • Laat de taarten circa 30 minuten afkoelen, de taarten moeten volledig afgekoeld zijn om te glazuren.
  • Smelt de chocolade en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Mix de boter met zout, de helft van de poedersuiker en het water.
  • Als het glazuur te droog is, kun je wat rum toevoegen tot je een pasta hebt.
  • Voeg de rest van de suiker, cacaopoeder en rum toe tot het glazuur gemengd is.
  • Voeg als laatst de gesmolten chocolade toe.
  • Als de glazuur te hard is om te smeren, kun je het 5 seconden opwarmen in de magnetron.
  • Snijd de taarten doormidden en glazuur de taart in het midden en aan de buitenkant.
  • Decoreer met blauwe decoratieballetjes, bloemetjes of hoe jij wilt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht