IJsbom verrassing voor kinderen

IJsbom verrassing voor kinderen

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • pakje sterretjes
  • puddingvorm, van 1½ lt.

Ingrediënten

Voor de bom:

  • 1 cakerol
  • 1 dl koffielikeur bijv. Tia Maria
  • ½ l koffie cappuccino ijs
  • ½ l chocolade ijs
  • ½ l Stracciatella ijs.

Voor de garnering:

  • olie
  • 150 g bittere chocolade
  • dl slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 10 hulstblaadjes

Instructies

IJs:

  • Vorm dun invetten.
  • Met scherp mes cakerol in dunne plakken snijden.
  • Binnenkant van de vorm ermee bekleden.
  • Besprenkelen met koffielikeur.
  • Met steeds weer in koud water gedoopte lepel een dikke laag Koffie/ cappuccino ijs op de
  • cakeplakjes uitstrijken.
  • Afgedekt in de diepvriezer in 1 uur laten bevriezen.
  • Op dezelfde wijze een laag chocolade ijs uitstrijken.
  • Afgedekt in diepvriezer in 1 uur laten bevriezen.
  • Vorm verder opvullen met Stracciatella ijs.
  • Afgedekt in de diepvriezer 2 uur laten bevriezen.
  • Blaadjes afspoelen en goed droogdeppen.
  • Aan één kant licht bestrijken met olie.
  • Au bainmarie chocolade laten smelten.
  • Blaadjes met ingevette kant door gesmolten chocolade halen.
  • In koelkast laten opstijven.
  • Chocolade voorzichtig van hulstblaadjes afhalen.

Garnering:

  • Slagroom met vanillesuiker stijfkloppen.
  • Overdoen in een spuitzak met kartelmond.
  • IJsbom 15 min. voor gebruik uit diepvriezer halen.
  • Vorm enige tellen in heet water dompelen.
  • Platte schaal op vorm leggen.
  • Samen keren en bom op schaal laten glijden.
  • Garneren met toefjes slagroom en chocolade hulstblaadjes.
  • In hart van cakerolletjes vuursterretjes steken.
  • Aansteken en opdienen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / IJs / Kinderkoken