IJscoupe met dadels, vijgen en gember

IJscoupe met dadels, vijgen en gember

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g dadels
  • 6 verse vijgen
  • 6 gemberbolletjes op siroop
  • ½ l walnoten en rum rozijnenijs
  • 3 el gembernat
  • l slagroom
  • 1 el vanillesuiker
  • 1 tl kaneel
  • 45 g gepelde pecannoten.

Instructies

  • De dadels ontpitten en in reepjes snijden, de vijgen in stukjes snijden.
  • De gemberbolletjes ook in reepjes snijden.
  • Hoge glazen op voet afwisselend vullen met bolletjes walnoten en rum rozijnenijs, dadels, vijgen en gember.
  • Het gembernat over de glazen verdelen.
  • De slagroom met de suiker en de kaneel stijfkloppen, de noten grof hakken.
  • In elk glas een toef room spuiten en met de gehakte noten garneren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / IJs