IJscoupe met frambozencoulis

IJscoupe met frambozencoulis

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • citruspers
  • 4 coupeglazen

Ingrediënten

Frambozencoulis

  • 2 citroenen
  • 800 g frambozen
  • 100 g suiker

IJscoupe

  • 6 biscotti
  • 4 bollen frozen yogurt of yoghurtijs
  • 30 g hazelnoten
  • 2 el honing

Instructies

  • Snijd de citroenen doormidden en pers het sap eruit.
  • Was de frambozen voorzichtig en verwarm de frambozen met eventueel wat water in een sauspan met de suiker.
  • Breng voorzichtig naar het kookpunt, zet het vuur lager en laat circa 10 minuten zachtjes koken.
  • Druk de ingekookte frambozen door een zeef in een grote kom.
  • Voeg het citroensap toe en druk door de zeef.
  • Meng het citroensap goed door de frambozen.
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Rooster de hazelnoten circa 3 minuten in een droge koekenpan.
  • Hak de biscotti in stukjes.
  • Verdeel de frozen yoghurt of het yoghurtijs over 4 glazen, bestrooi met de stukjes biscotti en schenk daar de frambozencoulis overheen.
  • Bestrooi met de geroosterde hazelnoten en besprenkel met wat honing.

Notities / Tips / Wijnadvies

de frambozencoulis is circa 3 dagen houdbaar in de koelkast of circa een maand in de vriezer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / IJs