IJscoupe met frambozencoulis
Equipment
- citruspers
- 4 coupeglazen
Ingrediënten
Frambozencoulis
- 2 citroenen
- 800 g frambozen
- 100 g suiker
IJscoupe
- 6 biscotti
- 4 bollen frozen yogurt of yoghurtijs
- 30 g hazelnoten
- 2 el honing
Instructies
- Snijd de citroenen doormidden en pers het sap eruit.
- Was de frambozen voorzichtig en verwarm de frambozen met eventueel wat water in een sauspan met de suiker.
- Breng voorzichtig naar het kookpunt, zet het vuur lager en laat circa 10 minuten zachtjes koken.
- Druk de ingekookte frambozen door een zeef in een grote kom.
- Voeg het citroensap toe en druk door de zeef.
- Meng het citroensap goed door de frambozen.
- Hak de hazelnoten grof.
- Rooster de hazelnoten circa 3 minuten in een droge koekenpan.
- Hak de biscotti in stukjes.
- Verdeel de frozen yoghurt of het yoghurtijs over 4 glazen, bestrooi met de stukjes biscotti en schenk daar de frambozencoulis overheen.
- Bestrooi met de geroosterde hazelnoten en besprenkel met wat honing.
Notities / Tips / Wijnadvies
de frambozencoulis is circa 3 dagen houdbaar in de koelkast of circa een maand in de vriezer.