IJsflensjes met bramen portsaus

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g bramen
  • 1 dl rode port
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 2 pakken roomijsflensjes pak à 4 stuks
  • ½ zakje verse kaneelbasilicum of munt à 15 g

Instructies

  • Handje bramen apart houden voor garnering.
  • Rest van bramen met port en suiker in steelpannetje doen.
  • Bramen met vork fijnprakken en dan ca. 2 minuten zachtjes verwarmen.
  • Intussen roomijsflensjes over vier grote borden verdelen en iets laten ontdooien.
  • Warme bramensaus erover schenken, achtergehouden bramen in saus leggen.
  • Garneren met blaadjes kaneelbasilicum of munt.
  • Direct serveren.

Voedingswaarden

Calories: 285 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 7 g | Vet: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht / Pannenkoeken
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch