IJshoorncakes
Voor kinderverjaardag
Ingrediënten
- 200 gram suiker
- 200 gram boter
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel of 200 gr bloem + 1 theelepel bakpoeder + snufje zout
- IJshoorntjes
Instructies
- Verwarm de oven eerst voor op 165 °C
- Pak een aluminum bakje en knip hier gaten in ter grote van de ijshoorntjes.
- Klop de suiker, zachte boter en de vanillesuiker samen met een mixer tot een glad geheel.
- Voeg de 4 eieren toe aan het beslag en mix goed door.
- Voeg nog een beetje meel toe en mix goed door.
- Mix nu het beslag op de hoogste stand met de mixer voor ongeveer 3 minuten tot een glad beslag.
- Vul de ijshoorntjes voor 3/4e met het beslag en plaats ze in de houders.
- Zet de cakejes voor ongeveer 45 minuten in de oven.
- We raden het aan om het iedere 10 minuten even in de gaten te houden.
- Nu de cakejes klaar zijn kan je ze versieren met frosting of glazuur!