Ikan Boemboe Katjang

Ikan Boemboe Katjang

gebakken vis met pindasaus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 500 gram kabeljauw gefileerde
  • 2 eetlepel(s) asemwater
  • ½ theelepel zout
  • 2 eetlepel(s) ketjap asin
  • 2 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 6 eetlepel(s) dikke santen
  • 2 eetlepel(s) pindakaas
  • versgemalen zwarte peper
  • 6 eetlepel(s) olie
  • 1 eetlepel(s) peterselie
  • 1 kleine rode lombok

Instructies

  • Verdeel de vis in 4 gelijke stukken en spoel ze af onder koud stromend water.
  • Maak ze droog met keukenpapier.
  • Vermeng het asemvocht met het zout totdat het zout opgelost is.
  • Bestrijk de stukken vis aan alle kanten met dit mengsel en laat ze een kwartier staan.
  • Doe de ketjaps, citroensap, santen en pindakaas in een pannetje.
  • Roer alles goed om en breng het al roerend aan de kook.
  • Blijf roeren tot een gebonden saus is verkregen.
  • Water toevoegen indien de saus te dik wordt.
  • Maak de stukken vis opnieuw droog en bak ze in de hete olie met wat peper aan alle kanten goudbruin.
  • Verwijder daarna zoveel mogelijk olie uit de pan en giet de het saus in de pan.
  • Schep de saus ook over de stukken vis en laat alles nog enkele minuten heel zachtjes pruttelen.
  • Schep de vis hierna op voorverwarmde borden en verdeel de resterende saus over de stukken vis.
  • Strooi gehakte peterselie en reepjeslombok er overheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Indonesië