Ikan Kemirie

Ikan Kemirie

geroosterde makreel in kruidensaus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram makreel
  • 4 kemirinoten
  • 4 lomboks
  • 25 gram santen
  • 2 deciliter water
  • olie
  • citroensap

Kruiden:

  • ½ eetlepel djinten
  • 1 eetlepel ketoembar
  • 1 theelepel laospoeder
  • ½ theelepel trassi

Instructies

  • Rooster de vis op aluminiumfolie onder een grill, 7 min. aan elke kant.
  • Pof de kemiries en wrijf ze fijn, vermeng ze met de fijngesneden lomboks.
  • Voeg hieraan de rest van de kruiden toe, evenals de trassi.
  • Fruit dit mengsel in de olie lichtbruin.
  • Voeg dan santen met het water toe en laat het geheel koken totdat de saus rood wordt.
  • Snijd de vis in moten en schenk de saus erover.
  • Sprenkel er tenslotte citroensap overheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Indonesië