Indiase karbonadecurry met bloemkool en paprika
Geniet van een kruidige Indiase karbonadecurry met bloemkool, paprika en rijst. Een smaakvolle en makkelijke maaltijd vol specerijen en geurige saus.
Ingrediënten
- 4 schouderkarbonades in stukken gesneden (eventueel botje verwijderd)
- 1 ui gesnipperd
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 pot Indiase currysaus 400 ml
- 400 g rijst
- 1 bloemkool schoongemaakt en in kleine roosjes verdeeld
- 1 paprika schoongemaakt en in stukjes gesneden
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit de zonnebloemolie in een braadpan.
- Bak de stukken schouderkarbonade in ongeveer 4 minuten goudbruin.
- Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze nog 1 minuut mee.
- Schenk de pot Indiase currysaus bij het vlees en breng het geheel tegen de kook aan.
- Laat het vlees in de saus in ongeveer 25 minuten garen op laag vuur.
- Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Voeg de bloemkoolroosjes en stukjes paprika toe aan het vlees en laat ze de laatste 10 minuten meekoken.
- Breng de Indiase curry op smaak met zout en peper.
- Serveer de curry met de gekookte rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer de curry met verse koriander en serveer met naanbrood of een frisse raita.
Wijnadvies:
Een fruitige en licht kruidige rode wijn zoals een Shiraz uit Australië past goed bij de pittige smaken van deze Indiase karbonadecurry.
Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 68 g | Protein: 34 g | Vet: 18 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 6 g