Indiase Kokos Kippensoep met Korma Kerriesmaak
Equipment
- Braadpan of soeppan met dikke bodem
Ingrediënten
- 3 eetlepels olie
- 300 g kipfilet in reepjes
- 2 appels in stukjes
- 3 gele paprika's in stukjes
- 1 cm verse gemberwortel fijngesneden
- 1 zakje korma curry pasta koriander & kokos
- 1 liter kippenbouillon van tablet
- 200 ml kokosmelk
- 150 g basmatirijst
- 15 g verse koriander fijngeknipt
Instructies
- Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan of soeppan met dikke bodem.
- Bak de kipreepjes in ongeveer 4 minuten bruin.
- Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Voeg de appel, paprika en gember toe aan de pan en bak dit 5 minuten al omscheppend in de resterende olie.
- Roer de kip en de currypasta erdoor.
- Voeg de kippenbouillon en kokosmelk toe aan de soeppan en breng het geheel aan de kook.
- Roer de basmatirijst door de soep en laat het geheel 15 minuten zachtjes doorkoken.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over vier diepe borden en bestrooi met verse koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met Indiaas naanbrood. De soep kan ook bereid worden met 2-3 eetlepels tikka masala currypasta uit pot.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij deze soep.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 11 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 8 g