Indiase Kokos Kippensoep met Korma Kerriesmaak

Indiase Kokos Kippensoep met Korma Kerriesmaak

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Braadpan of soeppan met dikke bodem

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 300 g kipfilet in reepjes
  • 2 appels in stukjes
  • 3 gele paprika's in stukjes
  • 1 cm verse gemberwortel fijngesneden
  • 1 zakje korma curry pasta koriander & kokos
  • 1 liter kippenbouillon van tablet
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 g basmatirijst
  • 15 g verse koriander fijngeknipt

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan of soeppan met dikke bodem.
  • Bak de kipreepjes in ongeveer 4 minuten bruin.
  • Haal de kip uit de pan en zet apart.
  • Voeg de appel, paprika en gember toe aan de pan en bak dit 5 minuten al omscheppend in de resterende olie.
  • Roer de kip en de currypasta erdoor.
  • Voeg de kippenbouillon en kokosmelk toe aan de soeppan en breng het geheel aan de kook.
  • Roer de basmatirijst door de soep en laat het geheel 15 minuten zachtjes doorkoken.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over vier diepe borden en bestrooi met verse koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met Indiaas naanbrood. De soep kan ook bereid worden met 2-3 eetlepels tikka masala currypasta uit pot.

Wijnadvies:

Een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij deze soep. 

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 11 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Soep
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Tarwevrij