Indische Asperges met Garnalen en Ei
Een smaakvolle Indische aspergeschotel met garnalen, ei en ketjapsaus. Heerlijk met rijst!
Equipment
- Hapjespan
- kookpan
- mes
Ingrediënten
- ½ kg witte asperges geschild en in stukken van 4 cm gesneden (kopjes apart gehouden)
- 1 ui fijn gesnipperd
- 3 flinke tenen knoflook fijn gesnipperd
- 1 rode lombok zaadjes verwijderd en fijn gesneden
- 2 tomaten in kleine stukjes gesneden
- 2 eieren gekookt en gepeld
- 2 laurierbladen
- 4 cm verse gember in drie stukken verdeeld
- 1 paar druppels limoensap
- 1 flinke scheut ketjap manis
- 1 volle theelepel bruine suiker
- 1 theelepel djahe gemberpoeder
- 1 groot glas water
- Garnalen naar keuze geen kleine Hollandse garnalen
- Zout naar smaak
- Olie om in te bakken
Instructies
- Schil de asperges en snijd ze in stukken van 4 cm, houd de kopjes apart.
- Verhit wat olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode lombok tot ze glazig zijn.
- Voeg de tomaten en de stukken verse gember toe en schep alles om.
- Voeg het laurierblad, een snufje zout, bruine suiker, djahe, een flinke scheut ketjap manis en het glas water toe aan de pan.
- Voeg de aspergestukken (zonder de kopjes) toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Kook ondertussen de eieren, pel ze en snijd ze in 8 parten.
- Voeg de aspergekopjes en de garnalen toe aan de pan, samen met de partjes ei.
- Laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen in een afgedekte pan.
- Vergeet niet om voor het serveren de gemberstukken en het laurierblad te verwijderen.
- Serveer de Indische asperges met gekookte rijst en geniet van de rijke smaken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze Indische aspergeschotel combineert goed met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g