Indische Asperges met Garnalen en Ei

Indische Asperges met Garnalen en Ei

Indische Asperges met Garnalen en Ei

Een smaakvolle Indische aspergeschotel met garnalen, ei en ketjapsaus. Heerlijk met rijst!
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 33 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ kg witte asperges geschild en in stukken van 4 cm gesneden (kopjes apart gehouden)
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 3 flinke tenen knoflook fijn gesnipperd
  • 1 rode lombok zaadjes verwijderd en fijn gesneden
  • 2 tomaten in kleine stukjes gesneden
  • 2 eieren gekookt en gepeld
  • 2 laurierbladen
  • 4 cm verse gember in drie stukken verdeeld
  • 1 paar druppels limoensap
  • 1 flinke scheut ketjap manis
  • 1 volle theelepel bruine suiker
  • 1 theelepel djahe gemberpoeder
  • 1 groot glas water
  • Garnalen naar keuze geen kleine Hollandse garnalen
  • Zout naar smaak
  • Olie om in te bakken

Instructies

  • Schil de asperges en snijd ze in stukken van 4 cm, houd de kopjes apart.
  • Verhit wat olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode lombok tot ze glazig zijn.
  • Voeg de tomaten en de stukken verse gember toe en schep alles om.
  • Voeg het laurierblad, een snufje zout, bruine suiker, djahe, een flinke scheut ketjap manis en het glas water toe aan de pan.
  • Voeg de aspergestukken (zonder de kopjes) toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kook ondertussen de eieren, pel ze en snijd ze in 8 parten.
  • Voeg de aspergekopjes en de garnalen toe aan de pan, samen met de partjes ei.
  • Laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen in een afgedekte pan.
  • Vergeet niet om voor het serveren de gemberstukken en het laurierblad te verwijderen.
  • Serveer de Indische asperges met gekookte rijst en geniet van de rijke smaken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze Indische aspergeschotel combineert goed met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Asperges / Groenten / Hoofdgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Lente