Indische Biefstuk met Omelet en Zoetzure Uien
Biefstuk tempoe doeloe
Ingrediënten
- 500 g uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 4 eetlepels olie
- 1 theelepel sambal trassi
- 1 eetlepel sojasaus
- 300 g rijst
- 4 eieren
- Zout en versgemalen peper
- 4 grote zoetzure augurken
- 50 g boter of margarine
- 4 biefstukjes à 100 g
Instructies
- Pel en snipper de ui en knoflook grof.
- Was de paprika's, verwijder de zaadjes en snijd ze in stukjes.
- Verhit 2 eetlepels olie in een wok.
- Bak de ui al omscheppend in 10 minuten bruin.
- Voeg sambal, sojasaus, paprika en knoflook toe en bak nog 5 minuten mee.
- Laat vervolgens met de deksel op de pan nog 15 minuten zachtjes smoren.
- Laat bij voorkeur een dag staan voor optimale smaakontwikkeling.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Klop in een kom de eieren los met 2 eetlepels water, zout en peper.
- Verhit in een koekenpan ½ eetlepel olie en laat een kwart van het eimengsel over de panbodem uitvloeien.
- Bak tot de bovenkant gestold is en rol de omelet op.
- Herhaal dit nog 3 keer.
- Snijd de omeletten in reepjes en de augurken fijn.
- Verhit in een andere koekenpan de boter en bak de biefstukjes in 4-6 minuten bruin aan de buitenkant en rosé van binnen.
- Bestrooi met zout en peper.
- Leg de biefstukjes op een plank en laat ze rusten.
- Voeg aan het bakvet 1 ½ dl water toe en laat inkoken tot lichtgebonden jus.
- Verwarm het uimengsel.
- Meng op vier borden de omeletreepjes, augurk en uimengsel door elkaar.
- Leg hier de biefstukreepjes op en schenk er wat jus overheen.
- Serveer met sambal, ketjap, worcestershiresaus, gembersiroop en kroepoek.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit gerecht gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige witte wijn zoals een Riesling.Voedingswaarden
Calories: 716 kcal | koolhydraten: 39 g | Protein: 40 g | Vet: 45 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 8 g