Indische Biefstuk met Omelet en Zoetzure Uien

Indische Biefstuk met Omelet en Zoetzure Uien

Biefstuk tempoe doeloe
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 4 eetlepels olie
  • 1 theelepel sambal trassi
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 300 g rijst
  • 4 eieren
  • Zout en versgemalen peper
  • 4 grote zoetzure augurken
  • 50 g boter of margarine
  • 4 biefstukjes à 100 g

Instructies

  • Pel en snipper de ui en knoflook grof.
  • Was de paprika's, verwijder de zaadjes en snijd ze in stukjes.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok.
  • Bak de ui al omscheppend in 10 minuten bruin.
  • Voeg sambal, sojasaus, paprika en knoflook toe en bak nog 5 minuten mee.
  • Laat vervolgens met de deksel op de pan nog 15 minuten zachtjes smoren.
  • Laat bij voorkeur een dag staan voor optimale smaakontwikkeling.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Klop in een kom de eieren los met 2 eetlepels water, zout en peper.
  • Verhit in een koekenpan ½ eetlepel olie en laat een kwart van het eimengsel over de panbodem uitvloeien.
  • Bak tot de bovenkant gestold is en rol de omelet op.
  • Herhaal dit nog 3 keer.
  • Snijd de omeletten in reepjes en de augurken fijn.
  • Verhit in een andere koekenpan de boter en bak de biefstukjes in 4-6 minuten bruin aan de buitenkant en rosé van binnen.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Leg de biefstukjes op een plank en laat ze rusten.
  • Voeg aan het bakvet 1 ½ dl water toe en laat inkoken tot lichtgebonden jus.
  • Verwarm het uimengsel.
  • Meng op vier borden de omeletreepjes, augurk en uimengsel door elkaar.
  • Leg hier de biefstukreepjes op en schenk er wat jus overheen.
  • Serveer met sambal, ketjap, worcestershiresaus, gembersiroop en kroepoek.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Dit gerecht gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige witte wijn zoals een Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 716 kcal | koolhydraten: 39 g | Protein: 40 g | Vet: 45 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij