Indische kalkoenschnitzel met ananas en bosui
Ingrediënten
- 1 winterwortel
 - 3 eetlepel(s) wokolie
 - 2 uien in dunne ringen
 - 4 kalkoenschnitzels
 - 1 blikje ananas schijven à 4 stuks, in stukjes
 - 1 kuipje Boemboe voor ajam smoor Conimex
 - 3 bosuitjes in ringetjes
 
Instructies
- Schil de wortel met een dunschiller en schaaf hem in dunne plakjes.
 - Verhit de olie en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig.
 - Bak de schnitzels tussen de uien aan beide kanten bruin.
 - Voeg 2 dl heet water en de boemboe toe en roer alles goed om.
 - Laat het gerecht 10 minuten sudderen.
 - Schep aan het einde van de kooktijd de ananas en de bosui erdoor en warm alles kort door.
 - Verdeel de wortel over de bodem van een schaal, leg de schnitzels erop en verdeel de saus erover
 
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met (pandan)rijst en roergebakken boontjes.