Indische Kokosgroentenschotel
Oerapan, koud of warm te eten
Equipment
- Stomer
- Kokosrasp
Ingrediënten
- 200 gram witte kool fijngesneden
- 200 gram taugé
- 100 gram sperziebonen gehalveerd
- 3 eetlepels slaolie
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- ½ eetlepel assem tamarinde
- 1 ½ dl water
- 150 gram geraspte kokos
Boemboes:
- 1 plakje kentjoer optioneel
- 2 theelepels sambal oelek
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel vetsin optioneel
- Zout naar smaak
Instructies
- Was de witte kool en snijd hem in fijne reepjes.
- Spoel de taugé af.
- Stoom de kool en taugé ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde stomer, zodat ze niet te gaar worden.
- Kook de sperziebonen halfgaar in een pan met een beetje water.
- Verhit de slaolie in een grote pan en fruit de fijngehakte knoflook samen met alle boemboes.
- Voeg de geraspte kokos toe en bak deze mee tot het lichtbruin kleurt en geurig wordt.
- Los de assem op in water en voeg dit mengsel toe aan de pan.
- Voeg de gestoomde kool, taugé en gekookte sperziebonen toe aan de pan.
- Roer goed door totdat het water verdampt is.
- Verwijder voor het opdienen eventueel het plakje kentjoer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij dit pittige en aromatische gerecht past een frisse Riesling of een lichte Chardonnay. De zoetheid van de wijn balanceert goed met de kruidigheid van de boemboes.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 16 g | Protein: 5 g | Vet: 28 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 4 g