Indische Kokosgroentenschotel

Oerapan, koud of warm te eten
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram witte kool fijngesneden
  • 200 gram taugé
  • 100 gram sperziebonen gehalveerd
  • 3 eetlepels slaolie
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • ½ eetlepel assem tamarinde
  • 1 ½ dl water
  • 150 gram geraspte kokos

Boemboes:

  • 1 plakje kentjoer optioneel
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 theelepel trassi
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel vetsin optioneel
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Was de witte kool en snijd hem in fijne reepjes.
  • Spoel de taugé af.
  • Stoom de kool en taugé ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde stomer, zodat ze niet te gaar worden.
  • Kook de sperziebonen halfgaar in een pan met een beetje water.
  • Verhit de slaolie in een grote pan en fruit de fijngehakte knoflook samen met alle boemboes.
  • Voeg de geraspte kokos toe en bak deze mee tot het lichtbruin kleurt en geurig wordt.
  • Los de assem op in water en voeg dit mengsel toe aan de pan.
  • Voeg de gestoomde kool, taugé en gekookte sperziebonen toe aan de pan.
  • Roer goed door totdat het water verdampt is.
  • Verwijder voor het opdienen eventueel het plakje kentjoer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Bij dit pittige en aromatische gerecht past een frisse Riesling of een lichte Chardonnay. De zoetheid van de wijn balanceert goed met de kruidigheid van de boemboes.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 16 g | Protein: 5 g | Vet: 28 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst Indonesië