Indische zoetzeure sambal Goring
Equipment
- magnetron
- Magnetronschaal
Ingrediënten
Instructies
- Snijd vlees of kip in blokjes.
- Wrijf ui, knoflook, trassi en sambal met wat zout tot een brij.
- Fruit dit in olie tot de uien geel zijn.
- Voeg vlees of kip toe en bak dit even mee.
- Doe er dan het asemwater bij en laat dit dan ca. 5-6 min. stoven.
- Voeg dan de suiker en azijn toe en kook alles tot de suiker opgelost is.
Magnetron:
- Verwarm 3 eetlepels olie in een magnetronschaal van tenminste 2 liter inhoud onafgedekt ca. 2 min. op 100%.
- Roer de fijngewreven massa erdoor en verwarm onafgedekt 2 à 3 min. op 100%.
- Voeg het vlees toe met het asemwater en verwarm dit onafgedekt 2 min. a 3 min. op 100%.
- Roer de suiker en azijn erdoor en verwarm alles nogmaals onafgedekt in 2 a 3 min. op 100%.