Indonesisch Gestoomd Rundvlees in Ketjapsaus

Bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g rib- of runderlappen in reepjes gesneden
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 gesnipperde uien
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 rode pepers in ringetjes gesneden
  • 1 eetlepel gemalen ketoembar korianderzaad
  • 1 theelepel gemalen djinten komijn
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel tamarindepasta uit een pot van 225 g
  • 150 ml kippenbouillon van tablet

Instructies

  • Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een wok of braadpan en roerbak het vlees op hoog vuur gedurende 3 minuten.
  • Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
  • Fruit in het overgebleven bakvet de ui, knoflook en rode peper gedurende 3 minuten op laag vuur.
  • Voeg de gemalen ketoembar, djinten en nootmuskaat toe aan het uimengsel en bak kort mee.
  • Doe het vlees terug in de pan.
  • Roer de ketjap en tamarindepasta erdoor en giet de kippenbouillon erbij.
  • Breng het geheel aan de kook, proef en voeg indien nodig zout toe.
  • Laat het vlees met het deksel op de pan op laag vuur ongeveer 1 uur stoven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer het gestoomde rundvlees met bijgerechten zoals emping, nasi koening en sambal goreng-boontjes.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de smaken van dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Stoofpot
Land van herkomst Indonesië