Indonesische Kip Lembaran met Kokosmelk

Indonesische Kip Lembaran met Kokosmelk

Een traditioneel Indonesisch gerecht met kip, gekookt in een rijke kokosmelk en geurige specerijen. Perfect voor liefhebbers van exotische smaken.
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • Zout naar smaak
  • Suiker naar smaak
  • 750 ml dunne kokosmelk santen cair
  • 250 ml dikke kokosmelk santen asli
  • 1 serehstengel gekneusd
  • 3 jeruk purut blaadjes

Voor de boemboe (kruidenpasta):

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel ketumbar korianderpoeder
  • 1 theelepel trassi garnalenpasta
  • 3 cm koenir kurkuma
  • 3 kemirinoten
  • 3 sjalotten
  • 3 cm laos galanga
  • 1 rode lombok chilipeper

Instructies

Voorbereiding:

  • Rooster de kemirinoten droog in een pan tot ze lichtbruin zijn.
  • Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe (kruidenpasta) fijn in een vijzel of blender tot een gladde pasta.

Koken:

  • Verhit wat olie in een wok of wadjan en fruit de boemboe voor ongeveer 3 minuten, tot het geurig is.
  • Voeg de kippenbouten toe en bak ze kort aan in de kruidenpasta.
  • Voeg de serehstengel, jeruk purut blaadjes, en de dunne kokosmelk toe.
  • Breng op smaak met zout en suiker.
  • Laat het geheel sudderen op laag vuur totdat de kip bijna gaar is.

Afwerking:

  • Voeg de dikke kokosmelk toe en laat het gerecht verder sudderen totdat de kip helemaal gaar is en de saus iets is ingedikt.
  • Serveer de kip met de saus en geniet van dit heerlijke Indonesische gerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de rijke kokosmelksaus en de kruiden in dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 24 g | Vet: 36 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Indonesië
Extra aanwijzing Zomer