Indonesische Kipspiesjes van de Grill

Indonesische Kipspiesjes van de Grill

Deze Indonesische kipspiesjes zijn heerlijk gekruid met specerijen en knoflook, perfect gegrild op de barbecue en vol authentieke smaken.
Porties: 6
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg kipfilet in blokjes van 2 bij 2 cm
  • 2 tl djinten
  • 2 tl koenjit
  • 2 tl laos
  • 2 uien
  • 4 tl ketoembar
  • 6 tenen knoflook
  • 80 g santen
  • Citroensap
  • Olijfolie
  • Sambal trassi 1 tl, of sambal oelek
  • Zout

Instructies

  • Smelt de santen in de magnetron met een beetje water.
  • Doe alle ingrediënten behalve de kip in de keukenmixer en mix tot een gladde marinade.
  • Voeg een scheut citroensap toe voor smaak en om de ui milder te maken.
  • Voeg indien nodig wat water toe om de marinade minder dik te maken.
  • Meng de kip met de marinade en laat minimaal 3 uur marineren, bij voorkeur een nacht.
  • Week de satéstokjes een half uur in lauwwarm water.
  • Rijg maximaal 3 blokjes kip per stokje en knijp ze lichtjes samen.
  • Bestrijk de kip met olijfolie voor het grillen.
  • Grill de saté op een hete barbecue en draai de stokjes continu om.
  • Bestrijk eventueel opnieuw met olie tijdens het grillen voor extra sappigheid.
  • Zodra de saté goudbruin is, bestrooi ruim met zout en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met witte rijst, komkommer en een pittige pindasaus voor een complete Indonesische maaltijd.
Wijnadvies:

Een fruitige rosé of een licht gekoelde Pinot Noir past goed bij de kruidige saté.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 28 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Kip / Vlees
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Zomer