Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Grote kookpan
- mes
Ingrediënten
- 500 g kabeljauwfilet schelvis of zalmmootjes kunnen ook
- 2 fijngesneden uien
- 1 dl vleesbouillon
- 1 eetlepel citroensap
- 50 g garnalen
- 4 teentjes knoflook fijngeperst
- 2 eetlepels sambal oelek
- 1 theelepel serehpoeder citroengraspoeder
- ½ theelepel koenjit kurkuma
- 1 theelepel loaspoeder galangawortelpoeder
- 2 eetlepels olie
- Zout naar smaak
Instructies
- Kook de vleesbouillon in een grote pan samen met de fijngeperste knoflook, sambal oelek, serehpoeder, koenjit en loaspoeder.
- Snijd de vis in stukken en zet deze samen met de garnalen klaar.
- Snipper de uien en fruit deze in de olie tot ze glazig zijn.
- Voeg de gefruite uien toe aan de bouillon en roer goed door.
- Schep de vis en garnalen door de bouillon en laat het geheel 10 minuten zachtjes stoven.
- Haal de vis en garnalen uit de pan en leg ze op een schaal.
- Maak de saus af met citroensap en giet deze over de vis.
- Serveer direct, eventueel met bloemkool als bijgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij de pittigheid van dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g