Indonesische Pikante Visschotel

Indonesische Pikante Visschotel

Indonesische Pikante Visschotel

Porties: 3
Bereidingstijd: 29 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g kabeljauwfilet schelvis of zalmmootjes kunnen ook
  • 2 fijngesneden uien
  • 1 dl vleesbouillon
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 g garnalen
  • 4 teentjes knoflook fijngeperst
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • 1 theelepel serehpoeder citroengraspoeder
  • ½ theelepel koenjit kurkuma
  • 1 theelepel loaspoeder galangawortelpoeder
  • 2 eetlepels olie
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de vleesbouillon in een grote pan samen met de fijngeperste knoflook, sambal oelek, serehpoeder, koenjit en loaspoeder.
  • Snijd de vis in stukken en zet deze samen met de garnalen klaar.
  • Snipper de uien en fruit deze in de olie tot ze glazig zijn.
  • Voeg de gefruite uien toe aan de bouillon en roer goed door.
  • Schep de vis en garnalen door de bouillon en laat het geheel 10 minuten zachtjes stoven.
  • Haal de vis en garnalen uit de pan en leg ze op een schaal.
  • Maak de saus af met citroensap en giet deze over de vis.
  • Serveer direct, eventueel met bloemkool als bijgerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij de pittigheid van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij