Indonesische Sayur Kerrie met Kokosmelk
Geniet van dit smaakvolle Indonesisch hoofdgerecht, een vegetarische curry boordevol groenten in een heerlijke, romige saus. Dit kerrie recept is eenvoudig te bereiden en brengt de smaken van de Indonesische keuken naar uw tafel.
Ingrediënten
- 500 g aardappels in blokjes
- 200 g boontjes of kouseband
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- ½ theelepel laospoeder of een stukje laos
- 2 eetlepels masala kerrie
- peper
- 400 ml santen kokosmelk
- ½ theelepel salamblaadjes of 1 laurierblaadje
- 1 stengel sereh citroengras of 2 theelepels serehpoeder
- 3 sjalotjes
- spitskool of groene kool in stukken
- suiker naar smaak
- 1 theelepel trassi
- 1 vegetarisch bouillonblokje of zout
- water naar behoefte
- 2 wortels in halve ringetjes
- zout
Instructies
- Fruit alle kruiden (knoflook, sjalotjes, trassi, koenjit, masala kerrie, laos) in een pan, behalve de sereh.
- Voeg de gesneden groenten toe en roerbak deze kort mee.
- Giet water en de santen bij de groenten.
- Voeg de sereh en een beetje suiker toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur sudderen tot de groenten gaar zijn.
- Voeg naar smaak zout en peper toe en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Deze heerlijke Indonesische Sayur Kerrie met Kokosmelk is het lekkerst met witte rijst en eventueel wat gebakken uitjes of kroepoek.
Wijnadvies:
Bij deze romige curry past een fruitige witte wijn met een lichte kruidigheid, zoals een Riesling of een Gewürztraminer. Een koud biertje is ook een uitstekende keuze.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 8 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g