Indonesische Vis met Pittige Tomaten-Mango Saus

Indonesische Vis met Pittige Tomaten-Mango Saus

Indonesische Vis met Pittige Tomaten-Mango Saus

Een heerlijke Indonesische visgerechten met een pittige tomaten-mango saus. Perfect voor een smaakvolle en exotische maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 stukken kabeljauw of andere witvis
  • 250 ml tomatensaus
  • 2 groene pepers fijngehakt
  • Chilivlokken naar smaak
  • 1 mango in blokjes gesneden
  • 3 cm gember geraspt
  • 2 teentjes knoflook geraspt

Instructies

  • Bereid de saus door de groene pepers, gember en knoflook fijn te hakken en dit door de tomatensaus te roeren.
  • Voeg chilivlokken toe naar smaak voor extra pit.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Vet een ovenschaal of koekenpan in en leg de stukken vis erin.
  • Giet de pittige tomatensaus over de vis en verdeel de mangoblokjes gelijkmatig over de saus.
  • Laat de vis langzaam garen op een laag vuur of plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius en bak de vis 20-25 minuten tot deze gaar is.
  • Serveer de vis met rijst of noedels voor een complete maaltijd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte Riesling past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vis
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Notenvrij