Indonesische Vis met Pittige Tomaten-Mango Saus
Een heerlijke Indonesische visgerechten met een pittige tomaten-mango saus. Perfect voor een smaakvolle en exotische maaltijd.
Ingrediënten
- 4 stukken kabeljauw of andere witvis
- 250 ml tomatensaus
- 2 groene pepers fijngehakt
- Chilivlokken naar smaak
- 1 mango in blokjes gesneden
- 3 cm gember geraspt
- 2 teentjes knoflook geraspt
Instructies
- Bereid de saus door de groene pepers, gember en knoflook fijn te hakken en dit door de tomatensaus te roeren.
- Voeg chilivlokken toe naar smaak voor extra pit.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Vet een ovenschaal of koekenpan in en leg de stukken vis erin.
- Giet de pittige tomatensaus over de vis en verdeel de mangoblokjes gelijkmatig over de saus.
- Laat de vis langzaam garen op een laag vuur of plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius en bak de vis 20-25 minuten tot deze gaar is.
- Serveer de vis met rijst of noedels voor een complete maaltijd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte Riesling past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 10 g