Ingemaakte Paprika's met Basilicum
Knapperige ingemaakte paprika's met basilicum in azijn en olijfolie – een veelzijdig bijgerecht bij vleeswaren of salades.
Equipment
- Glazen potten met goed afsluitbare deksel
- scherp mes
- Schone doek
Ingrediënten
- Rode paprika's
- Groene paprika's
- Enkele takjes basilicum
- Inmaakazijn
- Olijfolie
Instructies
- Verwijder de steeltjes en zaadlijsten uit de paprika's.
- Was de paprika's zorgvuldig van binnen en van buiten en zorg dat alle pitjes zijn verwijderd.
- Snijd de paprika's in dikke repen.
- Dep de repen droog met een schone doek.
- Leg de paprikarepen samen met enkele takjes basilicum in glazen potten.
- Vul de potten volledig met inmaakazijn zodat de paprika's helemaal onder staan.
- Giet vervolgens een laagje olijfolie bovenop de azijn.
- Sluit de potten goed af.
- Bewaar de potten enkele weken op een koele, donkere plaats voor optimale smaakontwikkeling.
- Spoel voor gebruik de paprika's kort af en sprenkel er wat extra olijfolie over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heerlijk bij worstsoorten, ham, varkensvlees, op sandwiches of als smaakmaker in salades.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals Pinot Grigio of Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 90 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 1 g | Vet: 6 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 3 g