Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- huishoudfolie
- of
- rollade-touw;
- of
- houten keukenhamer
Ingrediënten
- 2 grote kipfilets
- 1 pot tonijn stukken
- 75 gram spinazie
- boter of olie om in te braden
- peper & zout
- 100 ml room koksroom (light)
- sap en rasp van een halve citroen
- 2 eetlepel(s) boter voor de saus
optie:
- 4 kleine Ansjovis filets
Instructies
- Snijd de kipfilets open tot platte dubbel zo grote lapjes.
- Bij grote kipfilets kun je dit soms wel twee keer doen.
- Indien mogelijk met koksmes of houten keukenhamer en een stuk huishoudfolie de filetjes nog platter drukken of slaan.
- Zorg dat je vier mooie platte lapjes hebt om te kunnen vullen.
- Strooi op beide zijden een beetje zout en peper.
- Was de spinazie en verwijder eventuele dikkere steeltjes.
- Bedek iedere kipfilet met blaadjes spinazie en leg daarop een uitgelekt stuk tonijn.
- Voor liefhebbers kun je op iedere stuk tonijn een ansjovisfilet leggen.
- Rol of vouw de gevulde kipfilet. Steek vast met cocktailprikkers of gebruik rollade-touw om dicht te binden.
- Bak op hoog vuur de gevulde kipfilets even aan en laat ze op laag vuur 10 minuten nagaren.
- Doe er eventueel een beetje water bij.
- Omdat de vulling bestaat uit gare tonijn en een paar blaadjes spinazie zijn ze relatief snel gaar.
- Neem de gevulde kipfilets uit de pan en leg deze op een voorverwarmd bord en dek af met een stuk aluminiumfolie.
- Zet het vuur hoger en maak van het overgebleven braadvocht, citroenrasp, citroensap en room een sausje.
- Eventueel op smaak brengen met zout & peper en de saus monteren met een klontje boter, waardoor de saus een dikkere en zachtere structuur en een vollere smaak krijgt.