Asperge-pizza muffins

Italiaanse Asperge-Pizzini Muffins

Porties: 12 muffins
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Total time 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol vers pizzadeeg 400g
  • 4 eieren
  • 180 g zure room
  • 1 bosje peterselie fijngehakt
  • 1 snufje gemalen nootmuskaat
  • 200 g witte asperges in kleine stukjes gesneden
  • 200 g groene asperges in kleine stukjes gesneden
  • Peper en zout naar smaak
  • Wat olijfolie om de muffinvorm in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en haal het deeg direct uit de koelkast.
  • Meng de eieren met de zure room.
  • Voeg de fijngehakte peterselie, nootmuskaat, zout en peper toe.
  • Roer de stukjes asperge erdoor.
  • Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd het in 12 vierkanten.
  • Vet een muffinvorm in met olijfolie en plaats de deegvierkanten in elke muffincup.
  • Druk lichtjes aan.
  • Vul elke muffin met 2 eetlepels van het asperge-eimengsel.
  • Bak de muffins onderin de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze lichte en frisse muffins gaan goed samen met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio uit Italië.

Voedingswaarden

Calories: 194 kcal | koolhydraten: 17 g | Protein: 7 g | Vet: 11 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 1.5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins / Groenten / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch