Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol vers pizzadeeg 400g
- 4 eieren
- 180 g zure room
- 1 bosje peterselie fijngehakt
- 1 snufje gemalen nootmuskaat
- 200 g witte asperges in kleine stukjes gesneden
- 200 g groene asperges in kleine stukjes gesneden
- Peper en zout naar smaak
- Wat olijfolie om de muffinvorm in te vetten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C en haal het deeg direct uit de koelkast.
- Meng de eieren met de zure room.
- Voeg de fijngehakte peterselie, nootmuskaat, zout en peper toe.
- Roer de stukjes asperge erdoor.
- Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd het in 12 vierkanten.
- Vet een muffinvorm in met olijfolie en plaats de deegvierkanten in elke muffincup.
- Druk lichtjes aan.
- Vul elke muffin met 2 eetlepels van het asperge-eimengsel.
- Bak de muffins onderin de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze lichte en frisse muffins gaan goed samen met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio uit Italië.
Voedingswaarden
Calories: 194 kcal | koolhydraten: 17 g | Protein: 7 g | Vet: 11 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 1.5 g