Italiaanse bol met pesto-vlees en mozzarella

--- **Italiaanse bol met pesto-vlees en mozzarella** --- Knapperige Italiaanse bol gevuld met plakjes pesto-gemarineerd vlees en gesmolten mozzarella, gegarneerd met verse basilicum. Geserveerd op een houten tafel met een schaaltje pesto ernaast in een warme, mediterrane sfeer.

Italiaanse bol met pesto-vlees en mozzarella

Een knapperige Italiaanse bol, rijkelijk belegd met pesto-casselerrib, gesmolten mozzarella en gegrilde paprika, geserveerd met frisse rucolasalade.
Porties: 1
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bolletje mozzarella
  • 1 Italiaanse bol
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 zakje rocket slamelange 75 g
  • 2 eetlepels kruidenboter
  • 2 eetlepels mosterd-honingdressing
  • 50 g casselerrib in pesto

Instructies

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Snijd de Italiaanse bol open en besmeer de helften royaal met kruidenboter.
  • Was en maak de paprika schoon, snijd deze in repen.
  • Snijd de mozzarella in plakjes.
  • Verdeel de paprikarepen over de broodhelften en leg er de plakjes mozzarella op.
  • Plaats de broodhelften ongeveer 10 cm onder de hete grill en laat de kaas in circa 5 minuten smelten.
  • Meng de mosterd-honingdressing door de slamelange.
  • Beleg het brood met de casselerrib en klap het dicht.
  • Serveer de salade apart erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Voeg wat extra verse basilicumblaadjes toe voor meer Italiaanse flair.
Wijnadvies:
Past goed bij een lichte rode wijn zoals een Chianti of een frisse witte Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 560 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 30 g | Vet: 29 g | Zout: 2.6 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Zuivel
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden