Italiaanse gepaneerde karbonade met spaghetti

Italiaanse gepaneerde karbonade met spaghetti

Italiaanse gepaneerde karbonade met spaghetti

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 13 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 schouderkarbonade
  • 1 ei
  • paneermeel
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • zout
  • olijfolie
  • peterselie gedroogde
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Italiaanse gepaneerde karbonade met spaghetti
  • Verhit een scheutje olijfolie en fruit de knoflook.
  • Voeg de tomatenblokjes toe met wat peterselie.
  • Laat dit op laag vuur zachtjes koken voor zo’n 20 minuten.
  • Breek het ei in een bordje en klop het ei los.
  • Meng in een tweede bord de paneermeel met de geraspte parmezaanse kaas.
  • Voeg wat zout en peper toe.
  • Meng het geheel goed door elkaar.
  • Haal de karbonades door het ei en de paneermeel-parmezaanse kaas.
  • Doe dit twee keer.
  • Kook de spaghetti volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de karbonades gedurende een minuut of 7.
  • Draai ze dan om.
  • Bak deze zijde ook een minuut of 7.
  • Verdeel de spaghetti over de borden.
  • Geef er de saus bij met een karbonade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Varkensvlees
Land van herkomst Italië