Italiaanse Gevulde Koolbladeren uit de Oven

Een hyperrealistische foodfoto van Italiaanse gevulde koolbladeren met rijst, gehakt en kruiden in tomatensaus, gebakken in een ovenschaal en gegarneerd met basilicum, op een donkere houten tafel met kool, tomaten en knoflook eromheen.

Italiaanse Gevulde Koolbladeren uit de Oven

Droom je van een reis naar het zonnige Italië, maar wil je ook een stevig, verwarmend gerecht? Deze gevulde Italiaanse koolbladeren brengen het beste van twee werelden samen! Elk pakketje is een smakelijke verrassing van aardappel, ham en Parmezaanse kaas, perfect ingepakt in een mals koolblad. Het is zo lekker dat je na de eerste hap 'Mama mia!' roept.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
kostprijs per persoon € 5,50 p.p. (schatting)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 Witte kool
  • 400 gram Aardappels
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 middelgrote Ui
  • 250 gram Gekookte ham in blokjes
  • Olie naar smaak voor de ovenschaal en om te bakken
  • Oregano naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Water naar behoefte

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Haal de hele koolbladeren van de kool, maak ze schoon en blancheer ze 1 minuut in kokend water.
  • Schil de aardappelen, snijd ze in zeer kleine blokjes, spoel ze af en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Pel en snijd de ui fijn en fruit hem, samen met de ham, in een pan met wat olie.
  • Voeg de gekookte aardappelblokjes toe aan het ui-hammengsel en breng het geheel op smaak met oregano, peper en zout.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
  • Leg een koolblad plat op een bord en schep een portie van het aardappel-hammengsel in het midden.
  • Bestrooi met wat Parmezaanse kaas.
  • Vouw het koolblad als een pakketje dicht en zet het met de naad naar beneden in de ovenschaal.
  • Laat de pakketjes in de oven in ongeveer 10 minuten warm worden en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

 
Dit gerecht is de perfecte bijrol voor een sappige varkenshaas en gebakken aardappelen. De smaken vullen elkaar zo goed aan dat je bord een perfect Italiaans feestje wordt!
 

Wijnadvies:

 
Deze Italiaanse koolrolletjes zijn de perfecte match voor een avond op de bank. Ze vragen om een wijn die net zo gezellig is. Een lichte, fruitige Italiaanse rode wijn zoals een Barbera d'Asti is ideaal. De zuren van de wijn snijden door de rijkheid van de ham en kaas, en de fruitige tonen complimenteren de aardse smaak van de kool.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Winter