Italiaanse Groentetaartjes
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiding:
- Meng bloem met 1/2 theelepel zout.
- Snijd de boter met twee messen door de bloem.
- Voeg 3 eetlepels ijskoud water toe en kneed snel tot deeg.
- Laat afgedekt in de koelkast 30 minuten rusten.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en rol uit tot cirkels van 10 cm doorsnede.
- Bekleed de quichevormpjes ermee.
- Bak de taartbodems 15 minuten blind in de oven.
- Kook de groenten 7 minuten in ruim kokend water.
- Spoel ze koud af.
- Klop de eieren los met room, kaas, salie, zout en peper.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verdeel de voorgekookte groenten en zonnebloempitten over de taartbodems.
- Schenk het eimengsel erover.
- Bak in de oven gedurende 15-20 minuten, tot de taartjes gaar en goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer warm. Geniet van deze heerlijke Italiaanse groentetaartjes!