Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 500 gram kalfsriblappen
- 2 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 50 gram bloem
- olie om in te bakken
- 2 el tomatenpuree
- 200 ml rode wijn
- 500 ml water
- 1 blokjes runderbouillon
- 4 takjes tijm
- 3 takjes rozemarijn
- 1 bosje bospeen
- 300 gram pipe regatta
- 100 gram Parmezaanse kaas
Instructies
- Pel en snijd de ui in parten.
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Strooi de bloem op een bordje.
- Dep de kalfsriblappen droog met keukenpapier.
- Snijd de kalfsriblappen in grove blokjes en wentel door de bloem.
- Klop de overtollige bloem eraf.
- Verwarm een scheut olie in een stoofpan en bak de kalfsriblappen rondom in circa 4 minuten goudbruin.
- Voeg de uien en de knoflook toe en bak circa 2 minuten mee.
- Breng op smaak met een beetje zout en wat versgemalen peper.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut.
- Schenk de rode wijn erbij en laat de alcohol in circa 1 minuut verdampen.
- Schenk het water erbij en voeg het runderbouillonblokje, takjes tijm en de rozemarijn toe.
- Breng het geheel tegen de kook aan.
- Stoof de kalfsriblappen op middelhoog vuur in circa 90 minuten gaar. (voeg extra water toe indien het droog kookt)
- Schil en snijd de bospenen in gelijke schuine stukken.
- Voeg de bospenen circa 10 minuten voor het einde toe aan de Italiaanse kalfsriblappenstoof.
- Verwijder de takjes tijm en rozemarijn.
- Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Roer de pasta en de helft van de Parmezaanse kaas door de kalfsriblappenstoof.
- Breng eventueel op smaak met wat zout en versgemalen peper.
- Verdeel de Italiaanse kalfsriblappenstoof over borden en strooi de resterende Parmezaanse kaas eroverheen.