Italiaanse krieltjessalade 2

Italiaanse krieltjessalade 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 rode aardappels Redstar
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 ei
  • 1 rode ui
  • ½ appels
  • 1 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • ½ eetlepel(s) Franse mosterd
  • 125 ml zure room
  • 4 nieuwe haringen
  • 4 takjes dille

Instructies

  • Verwarm de oven voor op grillstand
  • Borstel de aardappels schoon onder stromend water, snij ze in dunne plakken en wrijf ze in met 1 eetlepel olijfolie.
  • Grill de aardappelplakken in ca. 10 minuten gaar en keer ze halverwege.
  • Bestrooi ze met zout en laat ze afkoelen.
  • Kook het ei ca. 8 minuten en laat het schrikken.
  • Pel en halveer het ei en haal de dooier eruit.
  • Snij het eiwit in blokjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine blokjes.
  • Klop 2 eetlepels olijfolie met de wijnazijn, mosterd en de eierdooier tot een saus.
  • Roer de zure room los en schep deze door de saus.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwijder de staart en de graten van de haring.
  • Snij de haring in kleine blokjes.
  • Meng de haring met de ui en de appel en schep een beetje saus door het haringmengsel.
  • Laat het afgedekt in de koelkast ca. 30 minuten rusten.
  • Was en hak de dille.
  • Serveer de haringsalade op de gegrilde aardappelplakken en strooi de eiwitblokjes en de dille erover.
  • Serveer de rest van de saus er apart bij.
  • Tip: bereid de haringsalade een dag van te voren.
  • Dranktip: Hoegaarden witbier
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis
Land van herkomst Italië