Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Verwarm de oven voor op grillstand
Borstel de aardappels schoon onder stromend water, snij ze in dunne plakken en wrijf ze in met 1 eetlepel olijfolie.
Grill de aardappelplakken in ca. 10 minuten gaar en keer ze halverwege.
Bestrooi ze met zout en laat ze afkoelen.
Kook het ei ca. 8 minuten en laat het schrikken.
Pel en halveer het ei en haal de dooier eruit.
Snij het eiwit in blokjes.
Pel en snipper de ui.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine blokjes.
Klop 2 eetlepels olijfolie met de wijnazijn, mosterd en de eierdooier tot een saus.
Roer de zure room los en schep deze door de saus.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwijder de staart en de graten van de haring.
Snij de haring in kleine blokjes.
Meng de haring met de ui en de appel en schep een beetje saus door het haringmengsel.
Laat het afgedekt in de koelkast ca. 30 minuten rusten.
Was en hak de dille.
Serveer de haringsalade op de gegrilde aardappelplakken en strooi de eiwitblokjes en de dille erover.
Serveer de rest van de saus er apart bij.
Tip: bereid de haringsalade een dag van te voren.
Dranktip: Hoegaarden witbier
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Italiaanse krieltjessalade 2