Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Serveren:
- 4 eetlepels ketchup
- 4 tomaten
- 4 bolletjes mozzarella
- 4 grote basilicumblaadjes
- 4 ciabattabroodjes met oregano
- ½ venkelknol
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Instructies
Voor de worst:
- Snijd 50 gram van de venkelknol in zeer fijne blokjes.
- Bewaar de rest van de venkel voor later gebruik.
- Snijd het vlees in gelijke blokjes en meng met het venkelzaad, zout, peper en de fijngesneden venkel.
- Draai het vlees door een gehaktmolen en vorm er worstjes van.
- Plaats de worstjes in een stoomovenpan met gaatjes.
- Stoom de worstjes in de stoomoven op 75°C gedurende 8 minuten.
- Laat ze daarna afkoelen en bewaar ze in de koelkast tot serveren.
Serveren:
- Bak of grill de worstjes tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Bak de tomaten kort mee.
- Rol de mozzarellabolletjes in een basilicumblad en rijg ze samen met een tomaatje aan een prikker.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de overgebleven venkel met een snijmachine of mandoline in dunne schijfjes.
- Meng met olijfolie, peper en zout.
- Snijd de ciabattabroodjes aan de bovenkant open en besmeer met ketchup.
- Plaats een worstje in elk broodje, leg er wat venkelsalade bovenop en steek de mozzarella-tomaat spiesjes door het broodje.
- Bereidingstips:
- Serveer deze heerlijke Italiaanse worstjes met een verfrissend Peroni bier voor een authentieke Italiaanse ervaring.