Italiaanse Lamsworstjes met Venkelsalade en Mozzarella-Tomaat Spiesjes

Italian sausage

Italiaanse Lamsworstjes met Venkelsalade en Mozzarella-Tomaat Spiesjes

Porties: +
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de worst:

  • 300 g lamsnek
  • 3 g venkelzaad
  • 4 g zout
  • 3 g peper
  • ½ venkelknol
  • 1 schapensnaar

Serveren:

  • 4 eetlepels ketchup
  • 4 tomaten
  • 4 bolletjes mozzarella
  • 4 grote basilicumblaadjes
  • 4 ciabattabroodjes met oregano
  • ½ venkelknol
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

Voor de worst:

  • Snijd 50 gram van de venkelknol in zeer fijne blokjes.
  • Bewaar de rest van de venkel voor later gebruik.
  • Snijd het vlees in gelijke blokjes en meng met het venkelzaad, zout, peper en de fijngesneden venkel.
  • Draai het vlees door een gehaktmolen en vorm er worstjes van.
  • Plaats de worstjes in een stoomovenpan met gaatjes.
  • Stoom de worstjes in de stoomoven op 75°C gedurende 8 minuten.
  • Laat ze daarna afkoelen en bewaar ze in de koelkast tot serveren.

Serveren:

  • Bak of grill de worstjes tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Bak de tomaten kort mee.
  • Rol de mozzarellabolletjes in een basilicumblad en rijg ze samen met een tomaatje aan een prikker.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de overgebleven venkel met een snijmachine of mandoline in dunne schijfjes.
  • Meng met olijfolie, peper en zout.
  • Snijd de ciabattabroodjes aan de bovenkant open en besmeer met ketchup.
  • Plaats een worstje in elk broodje, leg er wat venkelsalade bovenop en steek de mozzarella-tomaat spiesjes door het broodje.
  • Bereidingstips:
  • Serveer deze heerlijke Italiaanse worstjes met een verfrissend Peroni bier voor een authentieke Italiaanse ervaring.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Vlees
Land van herkomst Italië