Italiaanse Minestronesoep met Gehaktballetjes
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 1250 ml groentebouillon van tablet
- 400 g groentemix bijv. wortels, selderij, prei
- 250 g boontjesmix bijv. sperziebonen, snijbonen
- 250 g half-om-half gehakt
- 1 theelepel gemalen nootmuskaat
- 25 g verse bieslook fijngesneden
- 100 g belegen kaas geraspt
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- erhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de gesnipperde ui hierin gedurende 1 minuut.
- Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe aan de pan.
- Breng aan de kook.
- Voeg de groentemix en boontjesmix toe aan de kokende bouillon.
- Laat het geheel met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes sudderen op laag vuur.
- Meng intussen het gehakt met de gemalen nootmuskaat, de helft van de fijngesneden bieslook, zout en peper.
- Draai kleine gehaktballetjes van het gehaktmengsel.
- Roer de gehaktballetjes door de soep en laat ze zachtjes in 5 minuten gaar worden.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over vier diepe borden.
- Strooi de geraspte kaas en de resterende fijngesneden bieslook over de soep.
- Serveer de soep met brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Chianti of een droge Italiaanse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij deze smaakvolle soep.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 22 g | Vet: 24 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 5 g