Italiaanse Mosselen met Tomatensaus

Mosselen Napoli

Italiaanse Mosselen met Tomatensaus

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 kg mosselen
  • 200 gram ui in stukjes gesneden
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 bosje peterselie grof gehakt
  • ¼ liter droge witte wijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blik tomaat 800 gram
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak
  • 1 schepje suiker

Instructies

  • Breng in een grote pan de wijn, de helft van de uien, de helft van de peterselie, de tijm en de rozemarijn aan de kook.
  • Voeg de mosselen toe en kook ze tot de schelpen openen.
  • Schep ze met een schuimspaan in een voorverwarmde schaal.
  • Bak ondertussen de rest van de uien glazig in de olijfolie.
  • Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze met het vocht toe aan de uien.
  • Voeg de geperste knoflook toe.
  • Meng de tomatensaus met het kookvocht van de mosselen en breng op smaak met zout, peper en suiker.
  • Giet de saus over de mosselen en garneer met de overgebleven gehakte peterselie.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge Italiaanse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Zeevruchten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij