mossellen

Italiaanse Mosselpizza

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram mosselen

Voor het deeg:

  • 250 gram bloem
  • 20 gram gist
  • ½ kopje lauwwarme melk
  • Zout
  • 5 eetlepels olie

Voor de topping:

  • 3 eetlepels olie
  • 200 gram ui in ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • Peper
  • Tijm
  • Basilicum
  • 200 gram Emmental kaas
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 250 gram tomaten in plakjes gesneden
  • 1 potje olijven uitgelekt, circa 85 gram

Instructies

  • Was de mosselen grondig, maak ze schoon en kook ze in licht gezouten water tot de schelpen openstaan.
  • Meng alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed tot een glad deeg.
  • Laat het deeg rusten in een ingevette springvorm en laat het ongeveer 5 tot 10 minuten rijzen op een warme plek (ongeveer 50°C) in de oven.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de uienringen en knoflook tot ze zacht zijn.
  • Breng op smaak met peper, tijm en basilicum.
  • Verdeel de afgekoelde uien over het gerezen deeg en bestrooi met de helft van de Emmental kaas.
  • Haal de mosselen uit de schelpen en verdeel ze samen met de plakjes tomaat en olijven over de pizza.
  • Bestrooi met de resterende Emmental kaas.
  • Bak de pizza in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 20 tot 30 minuten, of tot de kaas goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte Italiaanse rode wijn zoals een Chianti Classico vormt een perfecte combinatie met de rijke smaken van de pizza en de zeevruchten.

Voedingswaarden

Calories: 640 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 35 g | Vet: 38 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pizza / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Italië