Italiaanse Pizza Margherita
Ingrediënten
- 1 rol vers pizzadeeg bijvoorbeeld Tante Fanny
- 200 g tomatensaus
- ½ bol mozzarella in grove stukken gescheurd
- 2 takjes verse basilicum
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte) en haal het deeg direct uit de koelkast.
- Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over de bodem van het deeg.
- Beleg de saus met de grove stukken mozzarella.
- Leg de basilicumblaadjes met de glanzende kant naar boven op de saus en mozzarella.
- Bak de pizza in 15-20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
- Bestrooi de pizza met wat peper en zout zodra deze uit de oven komt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Chianti Classico of een fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio vormt een mooie combinatie met de klassieke smaken van deze pizzaVoedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g