Italiaanse Ricottataart met Kruiden

Italiaanse ricottataart met een knapperige korst en romige, met kruiden gevulde vulling, gegarneerd met verse basilicum en tijm, geserveerd op een rustieke houten tafel.

Italiaanse Ricottataart met Kruiden

Deze romige Italiaanse ricottataart met verse kruiden is een heerlijke hartige traktatie. Perfect als lunch, lichte avondmaaltijd of bij een borrelplank!
Porties: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eetlepels paneermeel
  • 3 eieren
  • 750 g ricotta
  • eetlepel peterselie fijngehakt
  • eetlepel basilicum fijngehakt
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel salie
  • 1 theelepel tijm
  • 50 g Parmezaanse kaas geraspt
  • Zout naar smaak
  • Peper versgemalen, naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Beboter een springvorm en bestrooi met paneermeel.
  • Splits de eieren en klop de eiwitten stijf in een aparte kom.
  • Roer de ricotta, eierdooiers, kruiden, Parmezaanse kaas, zout en peper door elkaar in een mengkom.
  • Schep voorzichtig de opgeklopte eiwitten door het ricottamengsel.
  • Giet het mengsel in de springvorm en strijk glad.
  • Bak de ricottataart in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat kort afkoelen en serveer warm of op kamertemperatuur.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse rucolasalade en een scheutje extra vierge olijfolie.
Wijnadvies:
Een droge Italiaanse witte wijn zoals een Vermentino of een Pinot Grigio past hier uitstekend bij.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 26 g | Vet: 26 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Kaas / Lunch
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch