Italiaanse Ricottataart met Kruiden
Deze romige Italiaanse ricottataart met verse kruiden is een heerlijke hartige traktatie. Perfect als lunch, lichte avondmaaltijd of bij een borrelplank!
Ingrediënten
- 3 eetlepels paneermeel
- 3 eieren
- 750 g ricotta
- 1½ eetlepel peterselie fijngehakt
- 1½ eetlepel basilicum fijngehakt
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 theelepel salie
- 1 theelepel tijm
- 50 g Parmezaanse kaas geraspt
- Zout naar smaak
- Peper versgemalen, naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Beboter een springvorm en bestrooi met paneermeel.
- Splits de eieren en klop de eiwitten stijf in een aparte kom.
- Roer de ricotta, eierdooiers, kruiden, Parmezaanse kaas, zout en peper door elkaar in een mengkom.
- Schep voorzichtig de opgeklopte eiwitten door het ricottamengsel.
- Giet het mengsel in de springvorm en strijk glad.
- Bak de ricottataart in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar.
- Laat kort afkoelen en serveer warm of op kamertemperatuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse rucolasalade en een scheutje extra vierge olijfolie.
Wijnadvies:
Een droge Italiaanse witte wijn zoals een Vermentino of een Pinot Grigio past hier uitstekend bij.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 26 g | Vet: 26 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g