Italiaanse salade met mozzarella en krokante Parmaham

Een frisse Italiaanse salade met jonge bladsla, sappige tomatenblokjes, stukjes mozzarella en krokante Parmaham. Licht besprenkeld met olijfolie-citroendressing en gegarneerd met Italiaanse kruiden. Geserveerd op een rustieke houten tafel met zachte, natuurlijke belichting.

Italiaanse salade met mozzarella en krokante Parmaham

Een frisse en smaakvolle Italiaanse salade met romige mozzarella, zongerijpte tomaten en knapperige Parmaham, afgemaakt met een citroen-knoflookdressing.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 80 g jonge bladsla
  • 3 tomaten in kleine blokjes
  • 125 g mozzarella gehalveerd
  • 50 g Parmaham
  • 4 eetlepels olijfolie
  • eetlepel citroensap
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 50 g Italiaanse mix voor in de sla
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Verdeel de bladsla over vier borden.
  • Snijd de tomaten in blokjes en verdeel ze over de salade.
  • Halveer de mozzarella en verdeel deze over de borden.
  • Bak de Parmaham krokant in een droge koekenpan.
  • Klop een dressing van olijfolie, citroensap, zout en peper.
  • Pers de knoflook uit en roer deze door de dressing.
  • Verdeel de dressing gelijkmatig over de salade.
  • Garneer met de krokante Parmaham en Italiaanse mix

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met vers ciabattabrood en een extra scheutje olijfolie voor een authentieke Italiaanse beleving.
Wijnadvies:
Een lichte Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio past perfect bij de frisse smaken van deze salade. Voor rode wijnliefhebbers is een soepele Chianti een uitstekende keuze.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 18 g | Vet: 26 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Salade / Vlees
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden