Italiaanse salade met pastrami en artisjok
Een frisse Italiaanse salade met artisjok en paprika, gecombineerd met flinterdunne pastrami en een zachte kruidenolie. Licht, smaakvol en snel klaar.
Ingrediënten
Instructies
- Laat de artisjokbodems uitlekken.
- Snijd 4 artisjokbodems in vieren.
- Snijd de overige artisjokken in kleine blokjes.
- Was en maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes.
- Meng de artisjokblokjes, paprikablokjes, 1 eetlepel olijfolie en de rode wijnazijn door elkaar.
- Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
- Roer in een kommetje de kruidenolie en de overige olijfolie door elkaar.
- Leg de stukken artisjokbodems aan de rand van een bord en vul elk met 1/2 theelepel compote.
- Leg de rest van de compote in het midden van het bord.
- Leg de pastramiplakjes bovenop de compote.
- Druppel de kruidenolie over het bord.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een stukje knapperig stokbrood en eventueel wat rucola voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse Italiaanse Pinot Grigio of een lichte rosé.
Voedingswaarden
Calories: 235 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
